Hi, ik ben Jos

Coach, ondernemer en nuchter gevoelsmens

Met mijn no-nonsense aanpak help ik ondernemers de regie te nemen in hun leven. Voor meer balans, meer focus en meer resultaat.

Mijn achtergrond

Een nuchter, energiek gevoelsmens met een winnaarsmentaliteit. Als mensen mij in een paar woorden omschrijven is dat wat ik vaak terug krijg. Dat is wat mij als ondernemer vormt en waar je mijn coachingsstijl aan herkent.

Ik ben opgegroeid in een klein dorp in het oosten van Groningen en kom uit een echte ondernemersfamilie. In mijn jeugd bracht ik veel tijd door op de tennisbaan en speelde ik op nationaal niveau. Dit leerde mij met tegenslag om te gaan en nooit op te geven. Een mentaliteit die me in het werkende leven goed van pas komt.

Jos Molema business coach

Mijn reis als ondernemer

In 2014 verruilde ik Groningen voor Amsterdam. Hier startte ik samen met compagnons verschillende softwarebedrijven. Met vallen en opstaan leerde ik wat ondernemerschap betekent én wat het van je vraagt. Na bijna tien jaar gas geven hebben wij onze bedrijven verkocht en kwam er – eindelijk – weer ruimte voor rust en reflectie.

Tijdens deze periode ging ik aan de slag met mijzelf. Ik ging in gesprek met een coach en onderzocht mijn waarden en talenten. Eerlijk, dat proces was niet makkelijk. Maar al snel werd het me duidelijk: met mensen werken is mijn absolute passie.

Anderen verder helpen

Niet lang na de verkoop begon het alweer te kriebelen. Nuchter als ik ben, wist ik dat maar één pad voor mij het juiste was: ondernemerschap. Ik wilde iets doen met mijn ervaringen als ondernemer. Zelf verder als coach voelde als een vertrouwde, logische stap.

Ik coach vanuit empathie, op een nuchtere manier. Niet te zweverig, maar wel met alle ruimte voor gevoel en humor. Dit doe ik met enorm veel plezier. Ik voel eindelijk dat ik nu iets doe wat echt bij mij past. Ik voel energie, regie en rust. En dat gun ik jou ook.

Gecertificeerd coach

Ik volgde mijn opleiding tot coach bij NONONS. Dit opleidingsinstituut is EMCC & EQA geaccrediteerd. Als coach ben ik tevens aangesloten bij NOBCO, het keurmerk voor coaches in Nederland.

Benieuwd hoe ik jou verder help?

Vanuit mijn ervaring als ondernemer begeleid ik je graag op weg naar succes. Plan nu een gratis kennismaking. In 15 minuten ontdek je wat ik voor jou kan betekenen.