business coach

Hi, ik ben Jos

Coach, ondernemer en nuchter gevoelsmens

Met een praktische aanpak help ik ondernemers controle over hun bedrijf en leven te herwinnen. Mijn coaching biedt ondersteuning voor meer balans, focus en resultaat, ongeacht de obstakels of successen onderweg.

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond weerspiegelt wie ik ben: een down-to-earth persoon met een bruisende energie en een gevoelsmens dat niet bang is om te streven naar succes. Deze combinatie van eigenschappen hoor ik vaak terug als mensen mij beschrijven. Ze vormen dan ook direct de kern van mijn ondernemersgeest en mijn coachingsstijl.

Mijn persoonlijke basis is gelegd in een klein, knus dorpje in het oosten van Groningen. Een familie vol ondernemende doorzetters heb ik altijd om mij heen gehad. Al van jongs af aan heb ik geleerd wat het betekent om je ergens volledig voor in te zetten. Veel van mijn jonge jaren bracht ik door op de tennisbaan, waar ik speelde op nationaal niveau. Deze periode heeft mij veel gebracht. Zo leerde ik om te gaan met tegenslagen en ontdekte ik wat het belang was van doorzettingsvermogen. Lessen die mij vandaag de dag als ondernemer enorm ten goede komen.

stappen zetten met je bedrijf

Mijn reis als ondernemer

In 2014 verruilde ik Groningen voor het dynamische Amsterdam om een softwarebedrijf te starten. Een avontuur vol uitdagingen en harde lessen over ondernemen. Na jaren van inzet verkochten we onze onderneming, wat ruimte gaf voor rust en zelfreflectie. Die zoektocht naar mijn persoonlijke waarden en talenten, hoewel confronterend, onthulde mijn passie voor het werken met mensen.

De onrust keerde snel terug na de verkoop en met een helder besef van mijn passie en ervaringen, zag ik een nieuwe richting voor mezelf: coaching. Dit voelde als een logische stap, waarbij ik mijn ondernemerservaring inzet om anderen te begeleiden.

Anderen verder helpen

Mijn coaching komt volledig voort uit empathie, met een nuchtere insteek die kenmerkend is voor wie ik ben. Ik houd het graag realistisch en toegankelijk, maar maak altijd ruimte voor emotie en een lach. Dit werk brengt me enorm veel voldoening en een gevoel van juistheid: vol energie, in controle en tegelijkertijd volkomen in balans. Precies zoals het hoort te zijn! Dit gevoel van voldoening en richting, dat wil ik ook aan jou doorgeven.

Gecertificeerd coach

Mijn coachingsvaardigheden heb ik ontwikkeld bij NONONS. Dit instituut is erkend door EMCC & EQA: twee keurmerken die staan voor kwaliteit in coaching. Bovendien ben ik aangesloten bij NOBCO. Een Nederlands keurmerk voor professionele coaches, dat onderstreept dat ik werk volgens de hoogste standaarden in ons vakgebied.

Ervaringen van anderen

David Lo DicoOprichter RevSync & EARLY ONES
Lees verder
Jos is een geweldige businesscoach. Hij heeft veel praktijkervaring in het bouwen en verkopen van bedrijven, waardoor hij zich onderscheidt van andere coaches. Tijdens onze sessies stelde hij mij hele goede vragen waardoor ik anders ging denken en mijn werk-privé balans verbeterde. Jos is goed in het vinden van de hoofdzaken en het geven van duidelijke plannen om mijn focuspunten te verbeteren. Ik kan hem van harte aanbevelen aan iedereen die een coach nodig heeft om te helpen bij zijn zakelijke en persoonlijke leven.
Stefan JacobsOprichter Fancy Beans
Lees verder
Jos (business coach uit Amsterdam) heeft een enorm positieve impact gehad op zowel mijn zakelijk als persoonlijk leven. Door het stellen van de juiste vragen heeft hij me geholpen om scherp te blijven en te focussen op wat echt belangrijk is. Ik kan deze coach van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar meer balans en succes in hun leven.
Nick UrbanusOprichter ALLROUNDNESS
Lees verder
Het coachingstraject bij Jos is erg goed bevallen. Ik liep al een tijdje tegen hetzelfde patroon aan waardoor ik het lastig vond om een volgende stap te zetten met mijn bedrijf. De business coaching en personal coaching hebben mij inzichten gegeven in mijn eigen patronen en concrete actiestappen opgeleverd die ik nu dagelijks met veel plezier toepas. De coachingsessies vonden plaats in professionele mooie ruimtes in Amsterdam. Absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een coach voor ondernemers.
Duco Biemans Oprichter Slimme Gewoontes
Lees verder
Jos is één van de beste business coaches die ik ken. Als je je bedrijf wil laten groeien op een manier die bij jou en bij je huidige situatie past, dan ben je bij Jos aan het juiste adres. Pragmatisch, down to earth. Hij kijkt in kansen en hij brengt je echt naar de volgende fase!
Marthe-Naber HeuerOprichter Mart Media Monster
Lees verder
Deze kerel is goud waard. Jos is belangstellend en brengt structuur. Een aanrader!
Reinder van VelzeOprichter Hoot Kotuur
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de diensten van Jos. Zijn aanpak is zeer professioneel en resultaatgericht, en hij heeft me geholpen om nieuwe perspectieven en ideeën te ontdekken die ik zelf nooit zou hebben bedacht.
Miyushi van HijfteOprichter Miyushi Design
Lees verder
Jos is persoonlijk, betrokken en enthousiast. Het coachingstraject heeft mij veel inzichten gegeven in mijn patronen en gedrag én ook wat ik daar aan kan doen.
Anouk KleissOprichter Kleiss Coaching
Lees verder
Gedreven businesscoach die verder kijkt dan de ondernemer!
Kim HoogervorstOprichter Kiwi Aerial Shots
Lees verder
Het coaching traject met Jos is mij heel goed bevallen. Door zijn jarenlange ondernemerschap weet hij goed met wat voor uitdagingen je als ondernemer word geconfronteerd. Dit gaf bij mij vertrouwen, herkenning en een goede basis om vanuit te werken waarbij ruimte ontstond om na te denken, voelen en te sparren over de toekomst. Al met al een goeie ervaring waarbij ik vol goeie moed en nieuwe inzichten de deur uit liep.
Cas van OortOprichter Jobleads
Lees verder
Zit nu middenin mijn traject met Jos en ik kan hem zeer aanbevolen. Termen die Jos beschrijven: Down-to-earth, vragen stellend, focus op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik ben zelf in de transitie van freelancer naar ondernemer, ik kan hem zowel bij beginnende als ervaren ondernemers aanbevelen. De coaching helpt mij helderheid scheppen en focus zodat ik zelfverzekerder en met meer momentum aan mijn dag kan beginnen en zo meer gedaan krijg.
Laurens BuurOprichter Laurens Buur Marketing Advies
Lees verder
Business coach Jos heeft mij enorm geholpen om rust en overzicht in mijn planning te brengen en mij te focussen op de belangrijkste zaken. Als ZZPer kreeg ik in een paar coaching sessies belangrijke handvaten van Jos die ik nogsteeds bijna dagelijks toe pas. Deze coach voor ondernemers kan ik iedereen aanraden!
Mick VermaatOprichter FlowFlow.AI, Best Time & VerAero Technologies
Lees verder
Jos heeft mij vragen gesteld die ik mijzelf nooit eerder heb gesteld waardoor ik elke sessie op een diepere laag met hele waardevolle inzichten werkte. Ik werk nu met veel meer focus aan datgene wat ik écht leuk vind wat een hele mooie invloed heeft op mijn werk-privé balans.
Erik SchoenmakerOprichter Rixdale, Tumult & Edutrainers
Lees verder
Met zijn ondernemende energie helpt Jos je een stap vooruit. Doelen zetten om doelen te halen.
Jeroen van der EsOprichter Stekkies
Lees verder
Jos is een hele prettige coach om mee samen te werken. Zowel op zakelijk gebied met zijn achtergrond als ondernemer, als op persoonlijk vlak.
Suzanna NoortOprichter Suzero Visual Storytelling
Lees verder
Jos is een energieke coach die goed luistert en verdiepende vragen stelt waardoor ik zelf tot inzichten gekomen ben. Hierdoor werk ik nu met meer focus aan mijn eigen bedrijf.
Coach ondernemers

Benieuwd hoe ik jou verder help?

Vanuit mijn eigen ervaring als ondernemer begeleid ik je graag richting jouw succes. Door een gratis kennismaking in te plannen, ontdek je in slechts 15 minuten wat ik voor jou kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Ik onderscheid mij graag als coach door middel van mijn persoonlijke touch. Ik neem écht de tijd om jou en jouw bedrijf te begrijpen. We praten dus niet alleen maar over cijfers en strategieën; het gaat ook om wie jíj bent. Met mijn persoonlijke ervaring in het bedrijfsleven, een down-to-earth houding en een menselijke benadering vinden we samen de juiste balans tussen professionele groei en persoonlijke ontwikkeling. Allemaal dankzij praktische stappen, die voor jou werken.

Of je nu net begint met ondernemen of juist al een tijdje bezig bent; als je voelt dat je vastzit of anders wilt gaan ondernemen, is dit het juiste adres voor jou. Ik concentreer mij op ondernemers die hun bedrijf en zichzelf willen laten groeien.

Gedurende het kennismakingsgesprek zullen we even kort bespreken welke behoeften jij hebt en welke doelen je wilt bereiken, ten opzichte van de groei van je bedrijf. Dit betekent dat wij samen moeten zorgen voor duidelijke wederzijdse verwachtingen. Vertrouwen hebben in elkaar is immers belangrijk, om te kunnen komen tot een zinvol coachingstraject.

Elk traject is uniek en wordt voor jou uitgestippeld: volledig op maat. We beginnen met het concreet maken van de doelstellingen die jij wilt bereiken en vervolgens werken we stapsgewijs naar deze doelstellingen toe. Het traject omvat 8 sessies, passend bij jouw specifieke situatie en behoeften. Samen zorgen we voor heldere resultaten en persoonlijke groei.

Mijn eigen groei, zowel professioneel als persoonlijk, staat nooit stil. Ik zorg ervoor dat ik continu voorop loop in de coachingwereld, door actief deel te nemen aan cursussen en workshops. Zo ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en methoden. Ook maak ik deel uit van NOBCO, wat mij toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van vakgenoten en de meest recente inzichten in ons vakgebied. Op deze manier garandeer ik dat ik jou altijd de best mogelijke ondersteuning kan geven.