Hoe ziet een coachingstraject voor ondernemers en zzp’ers eruit?

Het begint allemaal bij jou. Jij voelt dat je ‘vastzit in je bedrijf’, dat je graag de volgende stap wilt zetten met jouw bedrijf en/of met jezelf als ondernemer maar weet niet hoe je dit moet doen. Daarnaast voel je dat dit het juiste moment is. Dit laatste, de timing om te beginnen, is van essentieel belang voor het doorlopen van een succesvol traject. Jij wilt dit, niet omdat het moet van je compagnon, partner of personeelslid. Het initiatief ligt bij jou. 

Wat is business coaching? Wat is personal coaching?

Ik zie coaching als het faciliteren van het zelfoplossende vermogen van een ondernemer. Dus niet door als coach te adviseren wat jij als zelfstandig ondernemer moet doen om te volgende stap in jouw bedrijf te zetten maar wel door het stellen van verdiepende reflectieve vragen waardoor jij het inzicht krijgt in datgene wat jij moet om doen om jouw bedrijf naar een hoger plan te tillen. Jij kent jouw industrie en jouw bedrijf het beste dus jij weet wat het beste werkt om te gaan doen. Business coaching is coaching gericht op zakelijke vraagstukken omtrent jouw bedrijf. Hoe zorg ik ervoor dat ik als eigenaar van mijn bedrijf de juiste focus houd en de juiste besluiten blijf nemen om ervoor te zorgen dat ik on track blijf. Tijdens het traject zal ook veel ruimte zijn voor personal coaching. Personal coaching gaat meer over de persoonlijke vraagstukken van de ondernemer zelf. Welke stap heb ik als persoon te zetten om mijn onderneming naar het volgende niveau te brengen is waarmee we aan de slag gaan.

Coaching voor ondernemers: hoe ziet een coachingstraject eruit voor zzp'ers, mkb'ers en zelfstandig ondernemers.

Coachingstraject voor ondernemers: mkb en zpp. 

Oké, je hebt het besluit genomen om met een coach aan de slag te gaan. Je kruipt achter je laptop en zoekt op Google: business coach Amsterdam. Nadat je een aantal websites hebt vergeleken laat je je gegevens achter via josmolema.nl/contact en voordat je weet heb je mij aan de lijn. De allereerste stap is een korte videocall van ongeveer 15 minuten waarin jij een eerste indruk krijgt van mij en ik van jou. Als zowel jij als ik het gevoel hebben dat we een eerste klik hebben, plannen we een vrijblijvende intake in. Deze vrijblijvende intake is 9 van de 10 keer face-to-face. Dit doe ik zodat we elkaar in real life kunnen ontmoeten om mede zodoende te kunnen verifiëren of de klik die we hebben over de telefoon ook echt daadwerkelijk ontstaat wanneer we elkaar ontmoeten. Aan het einde van het intakegesprek bepalen we beide of we het traject willen starten. Zowel jij als ik moeten er 100% achter staan om te kunnen gaan starten.

De coachingsessies en de quick fix

Het coachingstraject bestaat bij mij uit 8 coaching sessies van 90 minuten. De sessies vinden plaats in mooie professionele coaching ruimtes van Het Coachhuis. Aangezien zij een landelijke dekking hebben en bovendien in Amsterdam meerdere locaties hebben, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt waar de sessies kunnen plaatsvinden. In de 8 sessies werken we aan jouw doel. Dit doen we op verschillende lagen: de bewustwordingslaag, de actielaag en de vaardigheidslaag. Jij bepaalt elke sessie waar wij het over gaan hebben en op welke laag we gaan werken. Ik zorg ervoor dat datgene wat we doen in lijn is met het coachdoel waaraan we werken; ik bewaak dus de grote lijnen van het traject. Tussen de sessies ga jij aan de slag met de inzichten die jij hebt opgedaan in de voorgaande sessie. De resultaten van jouw acties tussen de sessies door evalueren we grondig. Wat ging goed, wat ging minder goed, en hoe kunnen we verbeteren. Tussen de sessies zit doorgaans twee weken. Naarmate het traject vordert zal dit kunnen wijzigen naar 3 en wellicht 4 weken, afhankelijk van jouw behoefte. Het kan gebeuren dat tussen de sessies door je even kort wilt sparren met mij. Hiervoor is de quick fix. De quick fix is de mogelijkheid tot een (video)call van 15 minuten waarin jij jouw (acute) uitdaging bespreekt met mij. Ik ben er dus voor je. Tijdens de sessies zelf en tussen de sessies in. 

Lijkt het jou interessant om vrijblijvend kennis te maken? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar jos@josmolema.nl of vul het contactformulier in op de website. Na een korte telefonische kennismaking zullen we een vrijblijvende intake inplannen. Gedurende deze intake bekijken we waar jij op dit moment staat als ondernemer, waar jij naartoe wilt met jouw bedrijf en wat de belangrijkste obstakels zijn die jij middels business coaching en personal coaching kunt overwinnen.